بررسی Cisco Catalyst 3650 Series

دسته بندی ها :
بررسی Cisco Catalyst 3650 Series

در جامعه امروزی با توجه به سرعت رشد تکنولوژی در ساخت laptop ها،تبلت ها، موبایل ها و ارائه سرویس جدیدی به نام وایرلس برای اتصال این دستگاه به یکدیگر، نوع جدیدی از نظر زیر ساخت ارتباطی شبکه به نام وایرلس وارد بازار شد.که این موضوع باعث شد سرویس دهی به کلاینت های وایرلس در شبکه به یک اصل تبدیل شود. ولی همچنان نیاز ما به زیرساخت ارتباطی سیمی پا برجا است. که این موضوع هزینه مصرفی ما را جهت داشتن هر دو زیر ساخت دو برابر کرده است.
شرکت سیسکو با ارائه سوئیچ های سری 3650 که از نسل بعدی سوئیچ های پیشرفته هستند این مشکل ما را حل کرده است.و در این سری از سوئیچ ها بین شبکه های بی سیم و سیمی در یک پلتفورم همگرایی به وجود آورده است.این سوئیچ علاوه بر این همگرایی باعث افزایش پهنایی باند و افزایش مقیاس شبکه بی سیم شده است.و میتوانند در شبکه های lan base، ip base ، ip services و همچنین به عنوان یک wireless controller مورد استفاده قرار گیرد.

در ادامه با توسعه شبکه آداک همراه باشید.


سوئیچ سیسکو 3650 با دارا بودن Wireless Controller داخلی که به شکل Integrated با سویچ عمل میکند ، قابلیت هندل نمودن ترافیک تا 40 Gb/s در سوئیچ های 48 پورت و ترافیک تا 20 Gb/s در سوئیچ 24 پورت و امکان مدیریت تا ۲۵ عدد Access Point و تعداد ۱۰۰۰ یوزر وایرلس را دارا میباشد.

هر کدام از سوئیچ های cisco 3650 series میتواند در دو mode به عنوان wireless controller عمل کند.
1- Mobility agent) MA): سوئیچ های cisco 3650 series به صورت default در این مد قرار دارند.در این مد سوئیچ قادر است با access point ها و client های وایرلس از طریق پروتکل CAPWAP ارتباط برقرار کند.در این مد قابلیت نگهداری از دیتابیس اطلاعات access point ها وکاربران را دارا میباشد ومی توان قابلیت های امنیتی و QoS را بر روی آن اجرا کرد.

2- Mobility controller) MC) : در این مد سوئیچ می تواند بین منابع رادیویی کاربران (mobility agent ) هماهنگی ایجاد کند .این مد از طریق cli سوئیچ فعال می شود.این مد مخصوص شبکه های ip base می باشد.

سوئیچ های cisco 3650 series: این امکان را فراهم آورده اند که قابلیت های نظیر flexible netflow (FNF) ، QoS وCiscoTrustSec،MACsec encryption به صورت مرکزی در خود سوئیچ پیاده سازی و مدیریت بشود.این سوئیچ ها از قابلیت stack نیز پیروی می کنند که در این موضع از تکنولوژی stackwise-160 بهره می برند.که در این تکنولوژی سوئیچ در حالت stack دارایی پهنایی باند 160 گیگ بر ثانیه می باشد.
این سوئیچ ها قابلیت مدیریت پهنایی باند سلسله مراتبی را دارا می باشند.و از 2 پاور یاهمان منبع تغذیه و سه فن ماژولار بهره می برند.از توانایی های دیگر سوئیچ 3650 می توان به cisco iosXE software و همچنین امکان پشتیبانی از PoE و ارائه پورت با سرعت 10 GB/s و تنوع در مدل ها و نوع و تعداد پورت ها نام برد.
این سوئیچ ها دارایی 4G Ram و 2G flash memory نیز می باشند.ساختار فیزیکی سوئیچ های cisco 3650 series به صورت fix بوده و دارایی پورت ها ی گیگ اترنت می باشد.و در قسمت uplink نیز دارایی 3 ماژول هستند که در زیر بدان اشاره شده است .لازم به ذکر است قسمت uplink نیز به صورت fixed می باشد.و ما در هنگام سفارش محصول باید به uplink آن نیز دقت داشته باشیم.

1- 4 x Gigabit Ethernet with Small Form-Factor Pluggable (SFP)
2- 2 x 10 Gigabit Ethernet with SFP+ or 4 x Gigabit Ethernet with SFP
3- 4 x 10 Gigabit Ethernet with SFP+ or 4 x Gigabit Ethernet with SFP

هر کدام از Uplink های بالا مخصوص به یک گروه از سوئیچ های سری 3650 می باشد که در جدول زیر به آن اشاره شده است. ..

پورت آپلینک

 

 

 

 

 

جدول مشخصات سیسکو

ws3650 cisco

ws-3650 cisco

 

منبع تغدیه در سوئیچ های سری 3650
همان طور که در خطوط بالا ذکر شده سوئیچ های سری 3650 می توانند از دو منبع انرژی پشتیبانی کنند.که در زمان خرید یک منبع به صورت default روی آن قرار دارد و در صورت نیاز منبع دوم را نیز می توانیم به آن اضافه کنیم.در جدول زیر پاور های که به صورت default به سوئیچ اتصال دارند را مشخص کرده ایم.

منبع تغذیه ws3650

 

یکی از قابلیت های جالب این سوئیچ ها اضافه کردن منبع انرژی دوم به صورت DC می باشد که تا توان 640 WDC را پشتیبانی می کند.این قابلیت به مشتریان این امکان را میدهد که داری منبع تغذیه به صورت MIX از AC و DC داشته باشند.در جدول زیر مقدار توانی که منبع 440WDC برای استفاده از قابلیت PoE میدهد اشاره شده است.

منبع تغدیه سیسکو

 

همچنین این سری از سوئیچ ها از (PoE (802.3af IEEE و (PoE+ (IEEE 802.3at standard پشتیبانی می کند.جدول زیر ترکیب منابع تغذیه برای استفاده از قابلیت PoE است.

 

 

در جداول زیر به بررسی برخی از خصوصیات و پروتکل های پشتیبانی شده در سری سوئیچ 3650 می پردازیم

 

پروتکل های پشتیبانی شده در 3650

پروتکل های پشتیبانی شده در سوئیچ سیسکو 3650

پروتکل های پشتیبانی شده در سوئیچ سیسکو

سوئیچ سیسکو

سوئیچ سیسکو

مشخصات سوئیچ سیسکو

 

 

منبع: سایت رسمی شرکت سیسکو / ترجمه آداک فن آوری مانیا
محمود خزایی / کارشناس سیسکو

مطالب مرتبط

نظرات شما

نیاز به کمک دارید؟ با ما چت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در واتساپ روی یکی از اعضای ما در بخش زیر کلیک کنید
ما معمولاً در کمتر از چند دقیقه پاسخ شما را می دهیم 😉